29.4.2015

Kukin treenaa vuorollaan

Mä oon tällä viikolla harrastanut aksaa oikein urakalla :) Sunnuntaina oli Hermanni Marjon valmennuksessa, maanantaina Sakari pääsi viettämään mun kans laatuaikaa, eilen Hermannilla omatoimitreenit ja tänään kävin vielä omatoimiajalla kaikkien neljän (Hippu on päivähoidossa Tainan ollessa koulussa) kanssa hallilla. Perjantaina on vielä kisat Seinäjoella :D No, tää on viimenen viikko ennen töitten alkamista, joten piti ottaa ilo irti. Koiria ei silti oo rasitettu liikoja, kun on useempi treenikaveri.

Tämä rata on ollut jokaisella treenikerralla työn alla, alkaa ohjauskuviot painua munkin päähän :D

Aloitetaan Hermannin sunnuntain valmennuksesta. Ipana tekee ikänsä mukaan, eli treenit on melko lyhyitä ja sen jaksamista seurataan tarkasti. Väsymisen näkee siitä, että alkaa keittää yli. Kierrokset lisääntyy ja korvat menee lukkoon. Eikä luonnollisesti pysty keskittymään, varsinkaan tottelemiseen.
Tehtiin radasta esteet 1-8. Pussin oikeaa suoritustapaa palauteltiin aluksi mieleen, että meni suoraan, eikä kääntynyt mun jalkoihin. Alku tehtiin niin, että ohjaaja meni 2 ja 3 esteen väliin ja sitten kakkoselle ja kolmoselle molemmille persjättö. Toimi hienosti, kun vaan muistin ohjata myös kolmosen pienellä askeleella :) Alun pussitreenien jälkeen irtosi hyvin vitoselle, vitos-kutosväliin flippi ja hyvin luki senkin. Treenilistalle saatiin poikittaisten hyppyjen treenaamista ja lisää eteen irtoamista. Eteenmeno on kyllä jo parantunutkin, mutta vielä ajoittain jää kattelemaan mua. Marjo palkkas muurille irtoamisesta, että sain tehtyä takaaleikkauksen siihen. Pieni poika on kyllä melkoisen pätevä ja vauhtiakin löytyy.

Maanantaina meillä on kouluttajien omat treenit ja samalla rakennetaan viikon treenirata valmiiksi. Rata saa olla hallilla keskiviikkoon saakka ja kun itse on tehnyt koiran kanssa rataa, on helpompi kouluttaa muita. Tällä kertaa en ottanut mukaan muita kuin Sakarin. Hipun yleensä otan näihin treeneihin myös. Sakari kuitenkin sai nyt laatuaikaa ja kyllä se tykkäsikin!
Se on jo niin taitava, että sen kanssa tekeminen saa hymyn huulille. Jos virheitä tulee, on ne mun huonosta ohjauksesta johtuvia. Alku meni loistavasti. Sakari lukee esteitä hyvin ja mä pääsin etenemään reippaasti alta pois. Flippi meni hyvin, mutta kepit ei meinanneet aluksi löytyä vaan irtosi putkeen nro 11. Pari kertaa otin pelkästään muurilta ja sitten alkoi löytyä kepit kovastakin vauhdista. Takaaleikkauksen kepeillä kesti hyvin. Kepeille on tullut huimasti lisää vauhtia ja varmuutta verrattuna esim. viime kevääseen. Hypylle 16 irtosi tosi hyvin, ei tarvinnut käydä saattelemassa. 18 hypyn jälkeen taas flippi putkelle, putken jälkeen hypylle sylkkäri ja sitten saikin painattaa radan loppuun. Sakari on kyllä sellanen luottokaveri, jonka kanssa saa treenata omaa ohjaamista, kun tietää että se tekee mitä pyydetään :)

Tiistaisin mä vedän treenit ryhmälleni ja olen ottanut niitten päälle omatoimiajan Hermannia varten. Aikaa on puolisen tuntia ja treenikaverina on ollut Hermannia muutaman kuukauden vanhempi Hemmo-russeli, jonka omistaja Vilma on ryhmässäni. Pennut ovat samaa tahtia opetelleet asioita ja on hauska huomata, kuinka samanlaisia ne ovat. Molemmilta löytyy samanlainen tekemisen palo ja molemmat ovat nopeita oppimaan. Ikäväkseni Vilma muuttaa Kuopioon toukokuun jälkeen, eikä me sitten enää saada treenata yhdessä. Tässä pätkä Hermannin tekemistä:

Ohjaaja ei vaan ehdi kunnolla ohjaamaan, lisää juoksutreeniä tarvitsisin :)
Tänään sitten tosiaan varasin tunnin omatoimiaikaa. Seniorit saivat virkistyspäivän. Olgan kanssa tehtiin matalilla rimoilla hyppyjä ja putkia. Toinen oli innoissaan ja teki hommia antaumuksella. Pari kertaa tehtiin lyhyttä pätkää, niin että muut koirat teki välissä.
Hipun kanssa tehtiin kaksi kertaa koko rata, mutta matalilla rimoilla. En sitäkään ole maksirimoilla hyppyyttänyt, kun pääasia on kuitenkin hauskan pitäminen. Hippu lukee nykyään ohjausta hyvin, eikä nytkään ollut paljoa korjailtavaa. Hippu haki yllätyksekseni kepitkin heti kerrasta oikein :) Hipunkin suoritusten välissä oli tauko muitten kanssa tehdessä.
Sakari teki taas loistavaa rataa. Sen kanssa myös kaksi kertaa samalla metodilla.
Hermannin treeni oli kokeilla muutama kerta keppejä. Päätin sittenkin laittaa ohjurit, kun aluksi mietin opettaa hihnalla. Hihnan kanssa Hermanni on opetellut miten kepit suoritetaan, mutta koska haluan, että se oppii tekemään ne itsenäsesti, niin laitoin ohjurit. Aiemmin niitä jo kokeilin, mutta se meni täysin niitten yli hyppimiseksi, vaikka oli hihnakin tukena. Nyt kuitenkin hoksasi, ettei niitten yli kuulu hyppiä. Keppitreeni ei kuulu vielä varsinaisesti ohjelmaan, mutta sen verran on kokeiltu, että tietää mitä niillä kuuluu tehdä. Ja kovin nopeasti on hoksannut idean.

Ei kommentteja :