10.11.2014

Kivoja juttuja

Hermanni on aloittanut koulunkäynnin. Tai lähinnä eskarin. Näyttelykoulutusta on takana kolme kertaa ja hyvin poika on tajunnut esiintymisen salat. Seisominen ja liikkuminen sujuu luonnostaan niin hyvin, että mulle jää statistin osa, mikä on hyvä juttu.
Eilen oltiin Marjon agilityn tekniikkakurssilla ja sielläkin tuo vaikutti luonnonlahjakkuudelta. Omalla hallilla on tehty pieniä juttuja putkella ja siivekkeillä, mutta ei oltu vielä harjoiteltu valssia eikä jaakotusta, mitä eilen harjoiteltiin. Niin vain kuitenkn ipana meni ja teki heti alusta alkaen hienosti ja tosi tiukasti kääntyy siivekkeen ympäri. JES! Jaakotusta harjoiteltiin liikkeen lisäksi myös niin, että seisoin itse siivekeen edessä koiraan päin. Ei haitannut Hermannia vaan kävi tekemässä siivekkeen kierron upeasti. Loppuun tehtiin vielä pientä radanpätkää kahdella hypyllä ja putkella niin, että suora putki oli keskellä ja sen päissä poikittain putkeen nähden olevilla hypyillä käyntiin kääntymässä ja valssaamassa. Komiasti meni. Palkkaan mahdollisimman paljon lelulla ja ainakin tässä vaiheessa tuntuu toimivan mainiosti. Mainio ipana.

Viime viikonloppuna oli Cimillan kasvattitapaaminen Lempäälässä SDPllä. Hermannin kolme siskoa oli myös paikalla. Päivä aloitettiin näyttelytreenillä ja samalla Päivi näki pentujen liikkeet ja kehitystä muutenkin. Sillä välin kun Päivi piti tokotreenit saivat sisarukset rallata ympäri pihaa. Kovin kivaa tuntui olevan.

Edessä takana Tuisku vierellään Rauha, keskellä Hermanni ja perää pitää Edda
Taustalla Hermanni, edessä Rauha ja Tuisku
Hermanni seisoo ja Edda istuu

Lopuksi oli vielä aksatreenit joihin sain osallistua Sakarin kanssa, vaikka se ei Päivin kasvatti olekaan. Saatiin hyviä neuvoja taasen ja kohtuullisen hyvin selvittiin 30 esteen radasta. Oli tosi kiva päivä! Erityisen mukavaa oli tavata Hermannin sisaruksia ihmisineen. Kivan oloisia lapsosia itse kukin.

Lauantaina lähdettiin Sakarin kanssa Lietoon kisaamaan. Matkaseuraksi sain äidin, kun täältä ei muita päässyt lähtemään. Hermanni ja Olga olivat mukana myös. Hermannilla oli joku outo läheisriippuvuuspäivä. Ei kelvannut mummun seura, vaan koko ajan olisi pitänyt olla mussa kiinni. Onneksi se oli kopassaan hiljaa, niin äitikin näki meidän radat. Ratojen välillä käytiin tiuhaan kävelemässä, sillä hallin lämmitys ei toiminut ja siellä oli yhtä kylmä kuin ulkona. Onneksi kuitenkaan ei ollut pakkasta vaan nollan tienoilla pysytteli lämpötila.
Ekana ratana oli Anders Virtasen hyppäri. Tehtiin nolla. Loppupuolella rataa olin suunnitellut erilaisen ohjauskuvion, mitä siitä lopulta tuli, mutta ei virhettä, joten yhtä vaille SM- nollat kasassa.
Molemmilla agiradoilla oli tuomarina Johanna Nyberg. Tehtiin hyvää yhteistyötä Sakarin kanssa ja muuten puhtaat radat, mutta molemmilla loikkasi puomin alastulon. Eli vitoset näiltä, höh! Tripla oli melko liki, mutta tuo puomi meitä nyt kiusaa. Eli asian korjaamiseksi on nyt alettava töihin. Marjon kanssa juttelin eilen ja tultiin siihen tulokseen, että otan avuksi kehikon ja opetan sillä homman tavallaan uudestaan. Todennäköisesti Hermannin opetan sillä myös sitten, kun asia tulee ajankohtaiseksi. Joitain ohjausmuutoksia tuli näilläkin radoilla, mutta kaiken kaikkiaan meno tuntui hyvältä. Vauhdit oli kohdallaan, hyppärin etenemä oli 3,89 ja agiratojen 3,98 ja 3,93. Keinu oli molemmilla agiradoilla ja sen suorits oli kyllä tosi hyvä. Samoin kepit on nopeutuneet hyvään malliin. Tyytyväinen saan olla meidän tekemiseen tällä hetkellä ja olenkin! Sakari on niin upea kisakaveri, että oksat pois :)



Viikolla käytin Hermannin tehosterokotuksella ja samalla rokotettiin Olgakin. Kaikki punnittiin: Hermanni 6,4 kg, Olga 30,4 kg ja Sakari 15 kg. Niin ja Hermanni täytti lauantaina 4 kk. Viralliset pönöt on vielä ottamatta, mutta eiköhän ne tänne ilmesty kun ehditään.

Ei kommentteja :