16.5.2015

Tuloksetonta tunarointia

Tällä viikolla on käyty kisaamassa peräti kahdet kisat. Helatorstaina suunnattiin Nokialle Kirsin ja Miian kanssa. Tarjolla kaksi rataa, tuomarina Jari Helin. Melkoiset kiemurat oli Jari kehitellyt kolmosten pään menoksi.
A-rata näytti tältä:

Meillä meni Sakarin kanssa ihan hyvin esteelle 9 saakka. Siellä kieputin ja enkä lähtenyt liikkeelle tarpeeksi ajoissa ja Sakari kävi hyppäämässä esteen nro 12. Tää oli selkeesti mun sijoittumisesta johtuvaa.

B-rata oli hyppäri ja siellä riittikin kurvia ja kieputusta, niin että pelkäsin jo unohtavani radan. Este nro 14 mentiin kuvasta poiketen toisesta suunnasta.

Tällä radalla alku meni kivasti ja erityisen iloinen olin kepeistä, kun itse pystyin menemään reilusti edellä ja Sakari teki ne silti hyvin loppuun asti. Ja sitten jostain syystä jo mainitulla esteellä nro 14 Sakari ei tullut mun kieputukseen mukaan, vaan singahti 16 putkeen 14 hypyn puoleisesta päästä. Korjasin tekemään oikein ja loppusuoralla ehdin tehdä kaks persjättöökin. Tosin rima tippu hypyltä 19.

No tässä vaiheessa ei ottanut vielä päähän, vaan siirsin odotukset tulosten tekemisestä tälle päivälle Sastamalan kisoihin. Kolme rataa, keskimmäinen rata oli hyppäri. Kaikki tuomaroi Reetta Pirttikoski.
Kivat radat oli Reetta tehnyt ja näiltä olisi voinut olla jopa nollat tehtävissä, vaan eipä ollut meidän päivä :( Eka radalla sijoituin kepeille viennissä huonosti ja kakkosväliin. Loppuradalla tuli myös ohi pituudesta putken jälkeen, kun pingoin edellä. Ei löytänyt putken suuta vaikka sinne oli suora linja. Lähti mun perään ja menikin putken sijaan puomille. Se putken suu ei meinannut sen jälkeen löytyä lainkaan. Teki vielä aivan jäätävän lentokeinun. Keinu ei ehtinyt laskea lainkaan ja tuli sieltä sitten onneksi jaloilleen maahan. Loistava aloitus kisapäivälle siis.
Hyppärillä oli pari haastavaa ansapaikkaa ja medeille sateli hylkyjä. Menivät siis ennen minejä. Este nro 2 oli kepit ja siellä etsittiinkin Sakarin kanssa sitä oikeaa aloitusväliä kolmen kiellon eli hylyn arvoisesti. Myöhemmin tuli muurista ohi, kun en sille ohjannut kovin hyvin. Loppurata taisi mennä virheittä.
Kolmas rata oli nopsa ja kivan oloinen. Yritin nostattaa omaa sisua ja tehdä nollan, mutta ei! Sakari löysi ennen aata olleen putken väärän pään ja hylky taas. Tällä radalla teki sentään muuten kaikki oikein ja kepitkin osasi nyt.

Olin yksi liikenteessä, ja otin koko koiralauman mukaan. Päivän parasta antia olikin hyvä seura kentän laidalla ja Hermannin kanssa onnistuneesti tehty lähdössäodottamistreeni lämppäesteillä. Se pysyi nyt hyvin ja pääsin palkkaamaan paikallapysymisestä. Häiriötä oli kuitenkin melkoisesti, kun koiria ja ihmisiä meni ja tuli. Poika ei kuitenkaan häiriintynyt, vaan teki pyydetyt työt mun kanssa.

Vielä on yhdet kisat ensi viikonloppuna Porissa ennen kesäkuun isoja kisoja. Kiva olis saada onnistunen alle ennen kuin matkataan Ouluun. Tosin jos Porin kisat menee tähän tyyliin, niin Ylöjärvellä olisi yhdet kisat viikkoa ennen ässämmejä. Saa nähdä, fiilikset ei just nyt oo kovin katossa.

Videoitakin on, mutta nähtäväksi jää julkaisenko niitä koskaan.

Ei kommentteja :