9.9.2014

Yhdeksänviikkoisen uusi ja ihmeellinen maailma

Tänään Hermanni täyttää yhdeksän viikkoa. Ja eilen tuli mittariin kaksi kuukautta. Kotiutuminen on tapahtunut hyvin ja tuntee nimensäkin jo mallikkaasti. Isommat koirat lämpenevät pikkuhiljaa ja ilmeisesti Olgakin jo laskee sen laumaan kuuluvaksi, koska metsässä ulkoillessa täytyy vahtia, että pikkumies tulee varmasti muun lauman mukana. Hippu on meillä toista päivää päivähoidossa, kun Taina on koulussa ja tottuvat siinä samalla nekin toisiinsa. Olga vielä ärähtelee jonkun verran. Hermannia Olga kiinnostaa kovasti, mutta kunnioitus on suuri, eikä väkisin tuppaa, kun toinen ei tykkää. Sakarin kanssa viritellään jo leikkiä, varsinkin pihalla. Sakaria oon saanu kehua paljon hienosta suhtautumisesta.
Ollaan puuhasteltu kaikkea pientä.

Leikattu kynnet,


autoiltu pieniä pätkiä,
käyty kylässä Tainalla

ja mummulassa,

juostu pihalla ja metsässä,


naksuteltu ja harjoiteltu vähän istu-käskyä. Hyvin fiksulta tuo vaikuttaa. Eilen kun olin vessassa, joka meillä on eteisessä, jätin koirat tupaan ja laitoin oven kiinni. Vessasta tullessani oli Hermanni kuitenkin vessan oven takana, oli älynnyt kiertää makuuhuoneesta kylppärin kautta eteiseen. Ja yksin, Olga ja Sakari olivat molemmat tuvassa.

Tässä vielä merkkipäiväposeeraukset. Tainan kanssa yritettiin saada aikaiseksi kunnon seisomakuvaa, yrityksiä 136 ja yksi sellainen jonka kehtaa julkaista. Istumakuvan saikin sitten helposti. Samalla punnittiin, koska poika on vielä pieni, ei vaaka punninnut pelkkää koiraa, joten tuloksen tarkkuudesta ei ole täyttä varmuutta. Tulokseksi sain 2,6 kg. Eli melkein kilon vähemmän kuin Sakari samanikisenä.



Ja tietenkin, koska koirasta on kyse, kuuluu pieni huolikin asiaan. Tänään on maha ollut vähän löysällä ja kakkaa on tullut normaalia useammin. Epäilen että vatsassa on jotain ylimääräistä, sen verran usein (lue koko ajan) suussa on jotain. Metsässä tikut, kepit ja sammaleet, samoin kotipihasta löytyy kaikkea mielenkiintoista. Täytyy tarkkailla tilannetta ja toimia sitten jos huoli lisääntyy. Toistaiseksi ruoka menee sisään ja tulee toisesta päästä ulos, joten ihan tukossa se ei ole :)

Ei kommentteja :