2.4.2013

Olga jumppaa

Kävi niin onnellisesti, että sain joku aika sitten tietää kotikunnassammekin olevan mahdollisuus kuntouttaa koiraa vesijuoksumatolla. Siispä tänään oli Olgan ensimmäisen vesijuoksumattoilun aika. Valmistauduin näihin märkiin jumppahetkiin leikkaamalla Olgan turkin lyhyeksi, että on sitten helpompi kuivata. Ja kyllähän se helpottaa kevään kurakelienkin suhteen koiran puhtaana pitämistä. Tällainen rimppakinttu sieltä karvan alta löytyi :)



Tämä ensimmäinen kerta oli sellainen pidempiluontoinen tutustumiskerta. Puntarilla käytiin ja se näytti 28,5 kg, ei ole tyttö ainakaan lihonut steriloinnin jälkeen. Hanna poisti vähän hammaskiveä kulmureista ja kuunteli sydämen, ennen kuin ryhdyttiin tositoimiin.
Aluksi Olgan piti vain mennä tyhjään altaaseen ja tulla pois ja sama uudestaan. Palkkana oli mummun pannaria ja alkujännityksen jälkeen Olga meni sinne jo pelkällä "altaaseen"- käskyllä.



Sillä välin, kun altaaseen valutettiin vesi, kokeiltiin vähän erilaisia apuvälineitä. Trampoliinia, tasapainoilulevyjä, ja jumppapalloa. Lisäksi saatiin jumppaohjeita kotiharjoitteluja varten. Kotona harrastetaan hidasta kävelyä, peruuttamista ja pallovenytystä.







Vesi altaassa ei sitten ollutkaan ihan pikkujuttu Olgan mielestä. Neiti piti lopulta nostaa altaaseen, kun se ei sinne vapaaehtoisesti suostunut menemään. Vielä jännempää oli, kun matto laitettiin liikkeelle. Olga tarrasi jalkansa kiinni reunoihin, eikä aluksi hoksannut, että vedessä voi kävellä ihan normaalisti. Kun Hanna laittoi kellukkeet Olgan vyötärölle, niin johan pikkuhiljaa typy huomasi, että ei sinne huku ja kävely alkoi sujua. Sitten se menikin jo reippaasti ja tällä ekalla kerralla kävelytettiin n. viisitoista minuuttia.







Ylihuomenna on jo seuraava kerta, tässä välillä tehdään kotiharjoitteita ja sitten taas polskitaan.

Ei kommentteja :