31.12.2019

Perinteitä kunnioittaen

Vuosikatsauksen aika!

2019 sisälsi taas paljon harrastamista, perusmeininkiä, huippuhetkiä ja tulipa meille uusi perheenjäsenkin.
Pentu ei varsinaisesti ollut suunnitelmissa, eikä sen pitänyt olla kelpie, mutta niinpä meillä asuu nyt yks huipputyyppi sitäkin lajia.
Aika laiskasti treenattiin, mutta siitä huolimatta saavutettinkin jotain. Laitetaanpa ne jälleen kerran tuohon osioon mitä oli tavoitteena ja miten ne toteutui.

SAKARI
Agikisaamista en oo sen kummemmin suunnitellut, periaatteessa vois vielä vähän höntsäämäs käydä, mutta sen näyttää aika, että käydäänkö. Seuraaviin rallykisoihin osallistuminen on jo kalenterissa ja paikkakin varmistunut. Rallyyn vois laittaa tavoitteeksi RTK1-koularin. Avoluokan korkkaaminen tuntuu vielä vähän kaukaiselta, mutta eipä sitäkään tiedä, jos vaikka treenattais sen verran, että sekin onnistuis. Sakari on kyllä alkanut olla rallytreeneistä aika tohkeissaan, nyt kun on enemmän tehty, niin voihan se olla että uskalletaan eteenpäinkin mennä :P Mutta kirjataan tähän nyt vain tuo maltillisempi tavoite, jos se ylittyy, niin sehän on vaan hienoa!
Terveyttä toivotaan edelleen, silmätarkki vois olla tulevana vuonna ajankohtainen.


Kisattiin 6 agistarttia, joista 2x hylättyä, 1x nolla, 1x yliaikanolla, 1x 5 ja 1x 10,51
Sakari jäi kisoista eläkkeelle Satakunnan Piirinmestaruuskisoissa komeasti minien Piirinmestarina! Huikea uranlopetus siis mun ihmemiehellä, yllätti vielä tässäkin. Eläkkeellejättämispäätös oli helppo, sillä olin jo ajat sitten päättänyt, että Sakaria ei uusintamitata ja mittauksen määräaika loppui kesäkuun lopussa. Meillä oli mahtava matka kisamaailmassa yhdessä ja kultaisia muistoja vaikka kuinka paljon! Jatketaan höntsilyjen parissa sillä vielä agility sujuu kuitenkin.
Rallyssä saavutettiin koulari RTK1 suoraan kolmella hyväksytyllä tuloksella. Avoluokkaa varten ei juurikaan treenailtu ennen kuin ihan loppuvuodesta, joten kisoihinkaan ei menty.
Terveyspuoli oli kaikin puolin hyvä <3. Silmätarkissa käytiin ja sieltä mukaan gööttien retinopatia diagnoosi. Ei kuitenkaan ole arjessa vaikuttanut lainkaan. HERMANNI
Kisapuolella tavoitteeksi on noussut perinteisten SM-kisojen lisäksi halliSMiin osalistuminen. Tarkoitus olisi vielä alkuvuonna kerätä lisää nollia ja sitä kautta rankingpisteitä, jotta saataisiin halliSMiin niin sanottu varma pääsy. Aiempina vuosina noihin skaboihin on tainnut lopulta saada ilmoittautua kuka vaan kolmosluokassa kisaava, mutta sinne ilmoittautuminen menee periaatteessa kuitenkin rankingin mukaan. Nyt kun ollaan jo noustu ihan kivasti rankingissa ylöspäin, niin eipä muutama lisäpiste pahaakaan tekisi...
Sitten (jos vaan terveyttä riittää) me päästään vihdoin sinne "oikeisiin" ässämmiin myös yksilökisaan! Ja siellä on tavoite nauttia mukanaolosta!
Terveyttä yritetään ylläpitää ja Hermanni jatkaakin käyntejään Lehtisen Terhillä kraniosakraalihoidoissa. Meidän onneksi omalla paikkakunnalla on mahdollisuus tähän ja hoidoista on ollut Hermannille paljon apua. Tämä voi olla myös yksi syy siihen, että kisoissa nykyään kulkee paremmin. Hermanni ei hoitojen aloittamisen jälkeen ole enää ihan niin varautunut esimerkiksi vieraita ihmisiä kohtaan, mitä aiemmin ja saattaa mennä oma-aloitteisesti kisoissakin ihan vieraita ihmisiä moikkaamaan :)


Kisattiin 59 starttia. Näistä nollia 17, nolla% 28,81% eli pieni nousu edellisvuodesta(26,67%). Hylkyjä 31, eli hylky% 52,54% (30%) Vaikka hylkyjä tulikin jälleen yli puolet starteista niin väittäisin silti, että suurin osa hyviä hylkyjä ja pieniä lipsahduksia :)
Tavoite halliSMiin osallistumisesta toteutui, saatiin rankingpisteitä riittävästi, sillä jatkettiin nollien tekemistä lähes joka kisoissa.
Kisat menivät yli odotusten, kun tehtiin tulokset kahdelta radalta kolmesta. "Oikeissa" SM-kisoissa saatiin olla myös mukana ja siitä nautittiin,toki pieni harmitus jäi, kun sorruttiin ohjaajan tyhmiin virheisiin karsintaradalla. Joukkueradalla Hermanniin iski kepeillä joku epävarmuus, eikä ylletty ihan normaaliin suoritukseen silläkään. Mutta pääasia että saatiin olla mukana!
Tavoitteisiin ei näköjään ole kirjattu hyppyvalioitumista lainkaan, mutta niin vaan piirinmestaruuskisoissa lunastettiin hyppärin nollavoitolla sekin titteli plakkariin! Mun eka kaksoisvalio <3 Piirinmestaruuskisoissa viimevuotinen joukkuehopea kirkastui kullaksi! Vähän yllättäen Hermanniin korkkasi rallyuransa ja neljän kisan jälkeen meillä on kaksi hyväksyttyä ja kaksi hylättyä tulosta kisakirjassa. Ulkokisat eivät Hermannille ilmeisestikään sovi, joten katsotaan käydäänkö yrittämässä viimeistä koulariin tarvittavaa tulosta jossain hallikisoissa. Terhillä käytiin säännöllisesti hoidettavana ja Hermanninkin terveys oli kohtuullinen. Kahteen eri otteeseen se loukkasi oikeaa etujalkaansa, mutta toipuimolemmilla kerroilla nopeasti. Terhi auttoi tässäkin.
Yritän parhaani mukaan saada ton nupin pysyyn kasas :P Tärkeintä on osata nauttia noista maailman parhaista pojista ja siitä, että mä saan niitten kans monenmoista touhuta!


Kisarintamalla olen enimmäkseen nauttinut menosta, toki välillä on mennyt heikomminkin tuon positiivisuuden kanssa :P

Sitten tulevan vuoden tavoitteet:

Sakari

Tärkein tavoite on pysyä hyvissä voimissa ja terveenä! Rallaillaan, jos löytyy ohjaajalle motivaatio

Hermanni

Jatketaan kisaamista agissa yhdessätekemisestä nauttien ja hyvillä mielin! Ehdittiin jo tämän vuoden puolella kerätä SMnollat kasaan ja tarkoitus olisi suunnata Rovaniemelle, mikäli ollaan kunnossa.
Rallyssä mietitään Hermanninkin kohdalla ohjaajan motivaation riittämistä. Terveys edelleen päätavoite. Terhin käsittelyissä käydään taas kunhan äitiyslomalainen ottaa vastaan.

Roihu

Tavoitteena kasvaa hienoksi koirayksilöksi. Agilityn saloihin aletaan perehtyä pikkuhiljaa ja mä opettelen asioita luultavasti ihan uudelta kantilta.
Kasvattaja on jo ensimmäiset paimennustreenitkin varannut, joten lampaita käydään ainakin katsomassa.Opettelen handlaamaan tätä uudenlaista laumaa ja toivottavasti saan vielä jonain päivänä näistä kavereita keskenään.

Ei kommentteja :