17.12.2018

Monitoimimiäs

Ollaan Sakarin kanssa tässä nyt jonkun aikaa treenailtu rally-tokoa. Ei kovin aktiivisesti, mutta oon saanut ittestäni irti lähteä oikein hallillekin muutaman kerran rataa treenaamaan, kun on ollut seuraa. Alkeiskurssi käytiin jo aiemmin ja sen jälkeen kuuden kerran alkeisjatkokurssi. Nyt ei tosiaan mitään varsinaista ohjattua ryhmää enää ole, mutta onneksi omatoimiseuraa on ollut kavereiksi hallille. Tuolla alkeisjatkokurssilla alkoi itää ajatus, että jos sitä ihan kisoihinkin lähtisi... Samalla kurssilla oli mukana Ulla ja käppänä Uuno ja Ulla alkoi meitä yllyttää seurakseen kisoihin. No minähän en isoa yllytystä tarvi ja kun Sakarilla oli kuitenkin jo hyvät pohjat rallyyn agilityn ja temppuilujen kautta, niin alkoi sitten tuntua siltä, että mikä jottei kokeiltaisi kisaamistakin. Suurempia tavoitteita ei ole ja voi hyvin olla, että aloluokkaan meidän ura tyssää, mutta jos sen RTK1n verran nyt ainakin kisattaisiinkin. On kuitenkin jonkinlainen tavoite itselle ja näin saadaan laatuaikaa Sakarin kanssa. On ollut hauska huomata, kuinka ensin laji oli kummankin mielestä vähän tylsä, mutta ollaan tässä osaamisen karttumisen myötä molemmat alettu innostua. Sakari on aina ihan liekeissä nykyään, kun se pääsee halliin mun kanssa ja Hermanni ei :)

Meidän piti alunperin kisata jo marraskuun lopulla Noormarkussa, mutta mulla meni pupu pöksyyn, kun edeltävät epikset meni penkin alle. No käytiin sitten toisissa kisanomaisissa treeneissä vieraassa hallissa ja kun ne meni edellisiä paljon paremmin, niin uskaltauduin Ullan kannustamana ilmoittautumaan Ilmajoen kisoihin. Aluksi päästiin varasijalle, mutta sieltä noustiin sitten kisaajien joukkoon.

Eilen sitten suunnistettiin Ilmajoelle Ullan ja Uunon kanssa. Vähän kyllä jännitin, kun Sakarin kanssa vaikeinta on ollut palkatta tekeminen. Alon radat nyt ei kovin pitkiä ole, mutta siinä ajassa saattaa Sakarin mielenkiinto lässähtää. Onneksi se palkkautuu hyvin myös sosiaalisella palkalla ja onneksi rallyssä saa höpöttää ja kannustaa. Meidän lähtövuoro oli parinkymmenen koiran joukosta puolivälin paikkeilla, joten ehdittiin hyvin temppuilla ennen rataa. Sitten olikin yllättäen meitä edeltävä koirakko pois ja kehään pitikin mennä vähän aiemmin kuin luulin. Ja kun mentiin kehään, iski Sakariin joku tyhjän kentän kammo... Lähtöön sivulletuloa sain pyytää parikin kertaa ja sitten en saanut kunnon kontaktia Sakariin. Hetken sitä huhuilin ja kyllä se sitten muaan lähti, kun lähdin itse liikeelle. Mutta ei ollut oma reipas itsensä vaan tahmea ja pikkuisen ajatukset muualla. Ei kuitenkaan mitään isompaa mokaa, vähän haistelua vain. Radalla oli 11 kylttiä ja loppua kohden alkoi Sakari rentoutua ja maaliin tullessa mulla olikin iloinen pomppiva koira matkassa :) Selvitettiin rata ilman pahempia mokia, tuo alun laamailu oli ainoa harmituksen aihe. Ilmeisesti ei kuitenkaan kamalan kauhean näköistä ollut tuomarin silmiin, sillä saimme pisteitä 97/100, WAU! Tuomarin kommenteissa luki: Sujuvaa menoa ja hyvä takapään käyttö. Selkeää ohjausta.
Virhepisteet tuli puutteellisesta yhteistyöstä kylteillä 2,4, ja 6. Noilla Sakari haihattelikin vähän omiaan. Mutta ei ollenkaan huono uran aloitus, kaikkeen nollan ja sadan välillä oli mahdollisuudet :P Sakari kyllä osaa kaikkien aloluokan kylttien jutut, mutta kun aina ei ilman palkkaa viitsisi tehdä. Käännökset vasempaan on meidän bravuurit silloin kun Sakari tekee ne keskittyneesti, mutta on se sitten välissä niissä ollut, että mitäs nää on, koskaan en oo tehny :P Tänään onnistui, toivottavasti jatkossakin :)

Ei kommentteja :