25.11.2015

Parempana

Olga on saanut kortisonia kutinan lievittämiseksi kohta kaksi viikkoa ja jo muutaman päivän jälkeen olo helpottui niin paljon, että neiti jaksaa ´taas touhuta enemmän ja on reippaampi. Nälkä tuntuu erityisesti vaivaavan :)
Käytiin viime viikolla kuitenkin vielä Hämeenkyrössä uudestaan verikokeissa, koska aiemmin otetuissa ei näkynyt kahden kilpirauhasarvon välinen suhde. Tuolloin lääkärikin huomasi, että Olga näyttää paremmalta. Olgaa kyllä jännitti kovin, mitä tällä kertaa tehdään. Nyt ei kuitenkaan kiusattu muuta kuin pienellä neulanpistolla.
Tulokset tulivat ja suureksi helpotukseksi vika löytyy sieltä kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Toki voi olla muutakin häikkää, mutta nuo oireet kyllä vahvasti viittaavat syyn löytyneen.
Kunhan saadaan lääkitys päälle, niin näkee sitten kuinka olotila muuttuu. Onko ne oireet, joita olen pitänyt vanhuuden mukanaan tuomina, sittenkin kilpirauhashormonin puutteesta johtuvia? Lisääntynyt nukkuminen ja nuokkuminen, karvan huonontuminen ja lähtö. Kaikki sopii siihen, että ikää tulee, mutta kaikki ovat myös vajaatoiminnan oireita. Lisäksi vajaatoiminta kehittyy sen verran hitaasti, etteivät muutokset tapahdu äkillisesti, vaan pikkuhiljaa.
Edelleen nautitaan yhteisestä jäljellä olevasta ajasta. Nyt itsellä vain on huojentuneempi ja iloisempi mieli, kun voidaan hoitaa pelkkien oireiden helpottamisen sijasta myös niiden aiheuttajaa.

Tässä tänään pikaisesti otettu huono kuva, mutta siitä näkee aika hyvin turkin tilan ja esim. korvien karvattomuuden. Otsan karvat on ajeltu ihotulehduksen takia. Ajellussa kohdassa on kuitenkin iho parantunut ja karva alkanut kasvaa takaisin.


Tässä yhtä huono kuva tämän vuoden tammikuulta. Rungon karvat on tässä pidemmät koska sittemmin turkkia on lyhennetty sekä koneella että saksilla.


Ei kommentteja :