8.6.2015

Viimeistelykisoissa korkattiin uusi nollatili

Eilen sunnuntaina oli meidän viimeiset kisat ennen Oulun yksilökisaa. Ylöjärvellä oli tarjolla minien karsintaradan tuomarin, Mika Moilasen kolme rataa. Kirsin kanssa lähdettiin matkaan. Mulla oli Hermannikin mukana ja se sai vähän siedätyshoitoa, kun Perlalla oli juoksu.
Kaikki radat mentiin järjestyksellä medit, maksit, minit, joten tällä kertaa ei tullut paineita minien ekana starttaamisesta. Ehti hyvin katsella rataa ja käydä tutustumisessa sitten tsekkaamassa linjat.
Eka rata oli virtaava ja sellainen, että molemmat sai juosta. Mä olin perjantaina parinkymmenen vuoden jälkeen ratsastustunnilla ja jalat oli "hieman" jäykät. Muutenkaan en mikään Usain Bolt ole, mutta nyt jalkojen liikkeelle saaminen oli vielä normaalia hankalampaa. Sen verran oon kuitenkin äitiltä periny pohjalaista sisua, että tempastiin nolla pohjaksi! Saatiin siis jo ensi vuoden kisoja varten nollatili auki. Etenemäkin oli kelpo 3,99, sijoituttiin tällä vielä sijalle 3.
Tällä radalla korkkasi Jaana ja Maisa 3-luokan heti meidän jälkeen. Ehdin onneksi näkemään suorituksen samalla Sakaria palkaten. Hienosti tekivät myös tuloksen 10+ yliaikaa, kun pari pientä kauneusvirhettä sattui matkalle. Tuosta on hyvä jatkaa!

Toka rata oli vielä juostavampi ja sivusta katsellessa ajattelin, että millähän saan omat jalkani liikkeelle. Kai ne sitten jotenkuten liikkui, kun tehtiin nolla tältäkin. Ekat startit ensi vuoden ässämmien nollienkeruukaudella ja tupla plakkarissa! OHO!
Jäähdyttelylenkiltä tullessa muutama tuttu seisoi tulostaululla ja huikkas onnitteluja. Tuloslistan mukaan me oli voitettu! Kun itse katsoin tulosta, niin sanoin, että tuo ei kyllä oo mahdollista: meidän aika oli -11,30 ja etenemäksi oli ilmotettu 5,22. Palkintojenjako alkoi samantien ja mut huudettiin ykköspallille. Sanoin siinäkin, että nyt oon hieman hämmentynyt. Heti, kun olin palkinnot saanut käteeni mut huikattiinkin toimistoon, johon olisin mennyt asiaa selvittämään ilmankin. Siellä sitten selvisi, että "pieni" näppäilyvirhe oli sattunut ja meidän oikea tulos oli -2,30, etenemä 4,13 ja sijoitus 4. No palkinnot annettiin oikealle voittajalle ja naurettiin sattuneelle. Olishan se tietty kiva ollu saada myös oikeus osallistua 2016 karsintoihinkin, mutta kyllä tuo tuplakin mieltä lämmittää :)

Kolmas rata oli hyppäri ja jos mahdollista, niin vielä edellisiäkin enemmän juostava rata. Tällä radalla tippu muurin palikat ja sitten mutkaputken tyrkyllä oleva pää olisi pitänyt sivuuttaa ja klassisesti tein siihen "enteemitään"-ohjauskuvion eli sinne tyrkkypäähän Sakari sitten sujahti. Hyvin kuitenkin suoritti esteitä etäällä musta muissa kohdin ja hyvällä vauhdilla. Tää hyppäri tietysti oli se varsinainen kenraalirata ja huono kenraali tietä hyvää ensi-iltaa ;) No, viikon päästä ollaan viisaampia pitääkö väittämä paikkansa :)


1 kommentti :

Stiina kirjoitti...

Itse asiassa et olisi sillä karsintojen 2016 nollien kertymäkausi alkaa vasta kun vuoden 2015 karsintojen ilmo umpeutuu. Ja sehän umpeutuu vasta 15.6 :)