15.2.2015

Lainaillen

Sakari viettää kisaelämästä antibioottikuurin karenssiaikaa, mutta mä kävin taas kisaamassa. Koska omista yks on eläkkeellä, yks "saikulla" ja yks aivan liian pieni, turvauduin lainakoiriin, Hippuun ja Perlaan. Eli Seinäjoelle suunnattiin eilen auton nokka jo aamusta, kun Miia meni pari rataa Nipsun kanssa mineissä ja aikataulut oli meidän kannalta sellaiset, että koko päivän reissu piti tehdä. Miia ja Nipsu aloittivat hienolla nollaradalla ja hetken jo luultiin, että tulos oli voiton, sertin ja mm-karsintakisalipun arvoinen. Mutta ikävästi Miialle juuri ennen toista starttia käytiin kertomassa, että voitto kuuluikin toiselle koiralle, koska toimistossa oli sattunut joku virhe. Toiselta radalta heille sitten hylky, kun Miian keskittyminen ei ollut parhaimmillaan. Minien ratojen jälkeen ehdittiin hyvin käydä syömässä keskustassa, koska en ollut ilmoittanut kumpaakaan koiraa hyppärille.

Onnekseni sain mennä molemmat radat ensin Hipun kanssa, joka on tutumpi ohjattava. Ratojen järjestys oli B ja A. Tuomarina molemmilla oli Kari Jalonen. Hippu oli hienosti kuulolla jo heti ekalla radalla ja vain puomin alastulokontaktilta tuli vitonen. (sija 8./32) Muuten tehtiin rataa yhdessä! Ei niin tuttua kauraa meille :)
Perlan kanssa jännitti että mahtaako pysyä lähdössä. Kisoissa Perla käy sen verran kuumana, että saattaa varastaa. Ennen starttia teetätin Perlalle aika paljon odottamisharjoituksia ja pysyttelin itse rauhallisena. Toimi. Ei meinannutkaan varastaa. Muuten eka rata meni hyvin, mutta keppien jälkeen Perla kävi hyppäämässä yhden ylimääräisen hypyn. Kontaktit otti, mutta lähti aavistuksen ennen kuin annoin lupaa. Tyytyväinen kuitenkin tähän rataan!
Toka rata oli Hipun osalta lähes ekan toisinto. Tosi hyvin kuulolla ja ohjauksissa mukana. Tuloskin oli sama, puomin alastulovitska. (sija 11./39) Nämä kisat taisi olla meidän uran parhaat kokonaisuutena. En muista, ollaanko koskaan oltu noin tasaisia :)
Perlan kanssa olin sata vuotta myöhässä monessa paikassa ja siinä missä Hippu painattaa eteenpäin, Perla kääntyy kysymään, minne sitten mennään. Melkoisia pyörähdyksiä ehti tekemään ennen kuin mä pääsin ohjausetäisyydelle. Videolla näkyy kaks kieltoa ja yks rima, mutta tulos (!) oli 21,89. Olisko sitten muurin palikka pudonnut, kun kolmannesta kiellosta olis tullu hylky. Kiellon arvoisia pyörähdyksiä näkyy kyllä useampikin. Kontaktit otti ja nyt pysyi lupaan saakka, jee! Saattaa toki olla, että meille on joku kielto kirjattu vitosena, No kyllä mä ton tuloksen ostan, onpa nyt sitten tullut tehtyä kisatuloksia viiden koiran kanssa :)Yliaikaakin tuli, muta se ei oo ihme noilla kiepahduksilla, lisäksi pidin kontakteilla aika kauan.

Hermanni oli mukana hengailemassa ja se oli kyllä tosi reipas. Saatiin samalla treenattua ens viikonlopun näyttelyäkin varten. Meille haettiin Sonjan toimesta pöytäkin, niin saatiin sitäkin harjoitella. Hetki meni jännittäessä, mutta lopulta alkoi namitkin maittaa. Saas nähdä, mitä tuomari pojasta tuumaa, musta se on kyllä komea.



Ei kommentteja :