5.2.2012

Hilijoo ja kovvoo Kuopiossa

Perjantaina 3.2. lähdettiin talvilomareissuun kohti Iisalmea. Pakkasta oli ihan reippaasti ja torstaina alkanut flunssakin kiusasi. Matka meni kuitenkin hyvin hyvässä seurassa ja kolmen pysähdyksen taktiikalla.
Lauantain ohjelmassa oli kisat Kuopiossa. Olin ilmoittanut Sakarin kolmelle radalle ja Hipun hyppikselle. Aamulla pakkasta oli -35 astetta, joten oli mukava tietää, että kisapaikka on lämmin... Tällä kertaa ei tarvinnut lähteä liikenteeseen ihan aamustakaan, yhden aikaan lähteminen riitti hyvin. Kannustusjoukkojakin meillä oli, kun paikalle saapui Sakarin kasvattaja ystävänsä kanssa, Aava ja Hessu ihmisineen, sekä Taina ja Venla.
Tuomarina kaikilla radoilla oli Esa Muotka ja radat ihan mentäviä. Muutama vaikeampi kohta löytyi kaikilta. Kisojen kuulutuksissa oli toivomisen varaa, kun koiria oli pois ja luokkanousijoita oli tullut lisää, mutta kuuluttaja ei ollut niistä ihan selvillä. Siksi kuvaajakin tuli yllätetyksi, eikä ehtinyt tehdä koekuvausta zoomauksia varten.
A-kisassa mua jännitti pikkasen ja Sakarissakin oli havaittavissa lievää jänskätystä, mutta kun alun keppihässäkästä selvittiin, niin sitten päästiin vauhtiin. Kymmenen ratavirhettä ja yliaikaa 11.90 eli tulos 21.90 ja sija 9.



B-kisa sujui sitten jo huomattavsti paremmin. Maaliin päästiin virheittä ja tulostaululla yllätyin täysin, kun huomasin että mehän voitettiin! Siinä kohtaa kyllä kieltämättä harmitti, kun saimme yliaikaa 1.08, ei siis LUVAa plakkariin. Muuten rata oli ihan sujuva, mutta keinulta liikkeelle lähtö oli hidas, samoin kepeilta olisi tuon reilun sekunnin saanut nipistettyä. No, ihan hienoa oli kuitenkin voittaa!



C-kisa oli hyppäri ja luokkajärjestys maksi-medi-mini, joten Hippu oli vuorossa ensin. Alunperin oltiin lähtölistoilla kolmantena, mutta luokkanousijoita oli ja he starttasivat ensin. Odoteltiin sitten vuoroamme kaikessa rauhassa ja kuuluttaja kuulutti vielä useamman koiran ennen meitä, sitten alettiin huudella meille että: "Menkää vaan, tuomari on jo antanut lähtöluvan." No me mentiin sitten. Hippu ei ollut ihan täydessä vireessä, todennäköisesti alkava valeraskaus ja monen startin odottelu vaikuttivat tähän. Kaikesta huolimatta ihan hieno rata. Hylky tuli, kun ohjasin vastakädellä putkeen väärässä kohtaa... Radalla oli härkkiesteitä aika tiukoilla väleillä, mutta niihin Hippu ei hairahtunut, jee!
Sitten kun päästiin maaliin, niin kuuluttaja kuulutti: "Seuraavana numerolla 76 sejase, valmistautuu 77 Hippu ja ..." Kävin sitten huikkaamassa, että se Hippu meni just... Mur, olis ihan kiva, jos kuuluttaja olis sen verran kuksalla, että seurais sitte niitä listojaan...



Lopuksi oli vielä Sakarin hyppärin vuoro. Sieltä saatiin hylky, kun poika ei meinannut muistaa kuinka kepit aloitetaan. Muuten ihan kivaa pätkää, mutta muutamassa paikassa ihan jäääääätävät kaarrokset. Tosin itselläkin alkoi jo päivä painaa jaloissa eikä ohjaus ollut kaikkein skarpeimmasta päästä.



Päivän mukavinta antia oli kuitenkin nähdä taas tuttuja sieltä suunnalta! Katsotaan josko Agirodussa esiintyisi kesällä myös Ihahhurjien joukkue =)
Kiitokset vielä myös Eevalle ja Veikolle majapaikasta ja vieraanvaraisuudesta!

Ei kommentteja :