3.9.2015

Jospa sitä

yrittäis saada tehtyä kesän aikana tapahtuneista asioista edes jonkinmoisen koosteen. Sakari on ollut lähinnä kisatauolla, mutta parit kisat on käyty. Heinäkuun puolivälissä Raumalla agipitseissä sunnuntaipäivänä. Tulosrivi taisi olla 5, hyl ja 5. Videot on vielä lataamatta youtubeen, joten muistikuvat alkaa olla hataria. Sen muistan, että ranskalaistuomarin radalla tehtiin älyttömän hienosti yhden hypyn ohjaus, vaikka sillä radalla kyllä lenteli rimoja ja hylkykin tuli. Oliskohan nuo vitosen ratavirheetki ollu rimoja, ei kykene muistamaan :)
Paremmin muistissa on viime viikonlopun kisat Sastamalassa, jonne en odotuksia ladannut, kun oli tuo reilun kuukauden kisatauko alla. No saatiin rikottua Sastamalan kisojen kirous heti ekalla radalla, jolta tehtiin nolla, kelpo etenemällä 4,04. Sijoitus oli 4. Rata tuntu hyvältä ja tuomarina ollut Mikkilän Sarikin huikkasi jälkeenpäin onnittelut hienolta näyttäneestä menosta. Sastamalassa ei aiemmilla kerroilla olla osattu perusjuttujakaan, joten fiilis oli mahtava.
Toka radalla meno oli myös sujuvaa ja melko vauhdikastakin. Sakari ei jostain syystä löytänyt heti puomille, mutta korjasin ja loput mallikkaasti. Kiellosta huolimatta ehdittiin aikaankin eli etenemä jälleen 4 metrin pinnassa. Jee!
Tässä tuoreimman tapahtuman video, eli päivitys ei etene mitenkään kronologisesti :D



Hermannin kanssa on käyty sitten useampaakin juttua kokeilemassa kesän aikana. Epiksissä ollaan treenailtu kisakuvioita ja tyytyväinen täytyy olla pojan osaamiseen. Se tuntuu oppineen asioita ihan itsekseen, kun en edes muista kaikkea opettaneeni ja se vaan osaa :) Lähdössä pysymistä on treenattu ja ainakin tähän asti tehty työ on ollut hedelmällistä. Uusissa paikoissa ja tilanteissa se pysyyy lupaan asti! Vielä toki riittää harjoiteltavaa, mutta sehän agilityssä juuri on kivaa.
Paimennustaipparissa käytiin ihmettelemässä nautoja laitumella. Tai eipä se poika niitä paljoa ihmetellyt, vaan sehän paimensi niitä. Tulokseksi saatiin erittäin hyvä paimennustaipumus, olisi ollut erinomainen jos ei olisi jättänyt yksittäisiä eläimiä. Videolta näkee kuinka pokika laittaa lehmät liikkeelle



Hermanni pyörähti myös erkkarissa Helsingissä elokuun alussa. Näyttelypaikalla kävi kyllä mielessä että taidan olla vähän hullu. Ajeltiin Helsinkiin, haettiin kehästä Erittäin Hyvä ja melkein samantien ajeltiin takaisin kotiin. No ehdinpä samana päivänä vielä vedellä Roslagin mahongit uuden ulkosaunan pariin seinään. Hermanni jännitti pöydällä tosi paljon. Epäilen että hyvin vahvasti hajuvedellä hajustettu tuomaritäti aiheutti pelkoreaktion, koska mikään ihmispelkuri Hermanni ei kuitenkaan ole.
Tällaisen arvostelun antoi Paula Rekiranta:
Ryhdikäs tiivisrunkoinen nuori uros, jota näyttelytilanne tänään hieman jännittää. Erittäin hyvät pään linjat, kauniit tummat silmät. Hyvä kaula, tiivis ylälinja. Hyvä eturinta. Hieman pysty lapa ja suora olkavarsi. Hyvä rintakehä. Tiivis lanne. Hyvä reisi. Riittävät polvi- ja kinnerkulmaukset. Hyvä luusto, karvapeite ja värimerkit. Yhdensuuntaiset, mutta hieman lyhytaskeliset liikkeet.

Viikkoa ennen erkkaria osallistuttiin molempien poikien kanssa Hartolassa Kunkkulan Koirakartanossa järjestetylle gööttileirille. Ohjelmaksi leirille valitsin yllättäen agilityä molemmille kummallekin päivälle. Leirillä oli huippuagilitykouluttajat, lauantaina Huotarin Petteri ja sunnuntaina Kärnän Julia. Molemmilta saatiin paljon hyviä neuvoja, joita toivottavasti osaan jatkossa hyödyntää molempien kanssa. Leirillä oli mukava tutustua uusiinkin göötisteihin, toki "vanhoja" tuttuja oli paikalla myös. Leiripaikka oli kiva ja siellä tarjottiin hyvää ruokaa :P Ainoa miinus oli leirikeskuksen sijainti, sinne oli pitkä matka. Onneksi saatiin matkaseuraksi Hermannin emän omistaja Mäkikankaan Sonja Sutun ja Zipin kanssa, niin matkat sujuivat rattoisasti rupatellen :)

Oliskohan tässä kesän tärkeimmät tapahtumat? Muuten ollaan elelty perusarkea lenkkeillen ja Sakari on päässyt useamman kerran uimaankin, kun elokuussa ilmatkin mukavasti lämpenivät. Nyt syksyn kuluessa onkin taas tulossa päivittämisen arvoisia asioita, pitää siis reipastua tämän bloginkin kanssa :)

Ei kommentteja :