23.9.2012

Hauska päivä

Olipas tänään kivaa. Aamu alkoi virikejäljestyksellä. Olga sai hakea metsään "kadonnutta" Tainaa henkilöhaun tapaan ja hienosti löytyi! Jälki oli aika pitkä ja Tainalta oli "pudonnut" pari hanskaa matkan varrelle. Nekin Olga merkkasi hienosti. Toisen hanskan kohdalla tuli hetkeksi mietintätauko, kun Olga ilmeisesti luuli, että jälki loppui siihen. Nenä meni kuitenkin uudelleen maahan, jälki löytyi ja sen päästä lopulta Taina nakkeineen. On mulla vaan taitava koira! Tähän mennessä kaikki jäljet, mitä Olgalle on metsään vedetty se on jäljestänyt niinkuin ammattilainen! Sekin on kivaa, että löydettiin tällainen uusi vähemmän kroppaa rasittava harrastus, kun enää ei voida kovin rankasti urheilla muuten.
Ventelällä käytiin kopeloitavana puolitoista viikkoa sitten, kun pelkkä kipulääkekuuri ei auttanut ontumiseen. Saatiin kolmeksi viikoksi tiukemmat aineet käyttöön, kipulääkkeen lisäksi Olga saa Tramal-nimistä lääkettä. Se on opiaatti ja rentouttaa lihaksia, ilmeisesti selkälihakset ovat jumittaneet ja tällä kokeillaan nyt. Leikatussa polvessa kaikki sinne asennetut piuhat ovat paikoillaan, eikä Olga aristanut kopelointia muutenkaan. Eilen Sanna hieroi Olgan ja käsittely uusitaan pian uudestaan.

Sitten takaisin tähän päivään. Jäljen jälkeen jatkettiin oman seuran syysriehassa leikkimielisten kisailujen parissa. Ja nyt oli Sakarin vuoro osallistua. Ensin juoksukilpailu koirille, ohjaaja sai onneksi mennä edellä kutsumaan koiraa lähelle maalilinjaa ;) Juostava matka oli noin 80 metriä, Sakari paineli sen aikaan 8, jotain. Eli kyllä noilla töppöjaloilla ihan kohtuullista vauhtia pääsee :) Voittajaksi selvisi kääpiöpinseri Maisa vähän reilun kuuden sekunnin ajalla.
Seuraavaksi kisattiin minuuttiagilitykisa. Kahdeksikon muotoinen rata, minuutti aikaa ja oikein suoritetut esteet laskettiin. Kiellot piti korjata ja suorittaa esteet oikeassa järjestyksessä, tippuneista rimoista ei tullut lisävirheitä. Radalla oli vain hyppyjä ja putkia, että kaiken tasoiset koirakot pystyivät osallistumaan. Sakari ehti suorittaa kaksikymmentäyhdeksän estettä, heti kakkosesteellä kielto ja kerran yhdeltä putkelta, jonka se ehti vielä tehdä väärinpäinkin :) Voittaja, Kirsin Perla-aussi suoritti hienosti 43 estettä minuutissa.
Lopuksi oli vielä koirien makkaransyöntikilpailu. Siinä Sakari oli keskiverto, muutaman makkaranpalan ohitus kulutti aikaa, kun kaikki kourussa olleet palat piti syödä, ennenkuin sai juosta maalilinjalle. Kivaa oli todellakin kisailla vähän eri tavalla kuin normaalisti.

Kisoista puheenollen kisaputken viimeinen kisa Nokialla alkukuusta meni ihan kohtuullisesti. Eka radalta saatiin hylky, kun ennen rataa joku öttiäinen pisti sakaria pyllyyn, eikä keskittyminen ollut sen jälkeen kovinkaan hyvää. Hyppäri menikin sitten jo mallikkaasti, muurilta tippui yks palikka ja pituudelta tuli kielto, kun mun olis pitänyt jäädä odottelemaan eikä mennä liian kauas...
Treenailtu ollaan aika kevyesti. Treenattavien juttujen lista alkaa olla jo niin pitkä, että vähän masentaa edes treenata. Huomenna on kuitenkin aluevalkku, katotaan mitä siitä tulee.

Ei kommentteja :