31.3.2017

Sakari saikulle

Käytiin keskiviikkona Sakarin kanssa eläinlääkärissä. Kastroinnin jälkeen lievä virtsankarkailu on ollut silloin tällöin riesana, mutta viime viikonlopun jälkeen vaiva tulvahti uusiin sfääreihin. Niinpä oli syytä suunnata tutkimuksiin. Ehdin jo pyöritellä vaikka minkälaisia kauhukuvia mielessäni, vaikka yritin ajatella ettei mitään pahaa löytyisi. Olgasta luopuminen on kuitenkin ihan liian tuoreessa muistissa, että olisin kyennyt pahat ajatukset pitämään poissa.

Sakarille tehtiin ensin yleistutkimus ja kaikki oli kunnossa. Lääkäri tunnusteli eturauhasen, eikä siinä onneksi ollut mitään poikkeavaa.
Virtsanäyte tutkittiin myös. Siitä löytyi valkosoluja, proteiinisakkaa ja jossain määrin "kidehiekkaa", pH arvo oli myös vähän koholla, ollen 8 kun pitäisi olla 5-7. Eli tilanne on se, että joko Sakarilla on ollut tulehdus, joka aiheuttaa löydöksetja pH-arvon kohoamisen tai sitten sillä on virtsakiteitä, jotka on aiheuttanut tulehduksen. Eli ei ihan selkeää syytä löytynyt, mutta 10 päivän antibioottikuuri syödään nyt ja käydään tutkituttamassa uusi virtsanäyte vähän ennen kuurin loppumista. Toivottavasti antibiootti puree ja ensi viikola saataisiin kuulla, että näyte on puhdas. Eipä tässä auta muuta kuin toivoa parasta ja pelätä pahinta jälleen kerran... Kisamaailmasta ollaan sivussa varoaikojen vaatiman ajan, mutta onneksi tulokset arvokisoihin on jo niin ei tässä mitään paineita sen suhteen olekaan.

Onneksi potilas ei mitenkään vaikuta siltä, että olisi kipuja tai vaivoja, vaan on täysin oma reipas itsensä :)

Ei kommentteja :