4.9.2016

Toiminnallinen viikonloppu

Eilen oli Wecan kisat Porissa. Päästiin Sakarin kanssa juhlistamaan päivälleen viisivuotista kisauraa :) Sakari kisasi radat A ja B, Hermanni B ja C.
Tuomarina oli Johanna Nyberg, joka oli tehnyt kaikista kolmesta radasta jouhevan etenevät. Sakarilla ei kyllä ollut jouhevan etenevää menoa, vaan ennemminkin tahmean tuntuista :/ A-radalla tippui eka ja vika rima ja pieni yliaikakin saatiin. Pitkään aikaan ei ole tarvinnut taistella ihanneaikojen kanssa, mutta nyt ei kulkenut ollenkaan tuttuun tapaan, höh! Toivottavasti kyse ei kuitenkaan ole muusta, kuin treenin puutteesta. Tässä on nyt parille seuraavalle viikonlopulle kisat tiedossa, katsotaan alkaako kulkea paremmin, kun saadaan rutiinia kisaamiseen laiskan kesän jälkeen, vai aletaanko syitä etsiä jostain muualta... Kaikessa muussa touhuamisessa poika kyllä on täysin oma itsensä ja Hermannin kanssa painelevat niin, että hippulat vinkuu. Toki voi olla myös niin, että ulkokisoissa ei vaan keskittyminen ole samalla tasolla kuin hallikisoissa, kun aina on kaikenlaisia lentäviä ötököitäkin vähän tarkkailtava. Niin kuin esimerkiksi B-radalla keppien jälkeen, joku ihme täysstoppi ja videolta näyttäisi, että jotain pörriäistä siinä ihmetellään... Samalla radalla vielä kielto yhdeltä hypyltä.

Sakarin radat:





Hermannin kanssa taas alkaa vihdoin kulkea ja keskinäinen luottamus ja yhdessä tekeminen toimia :) B-radalla hienoa menoa, mitä nyt lähdöstä varasti :P. Keinulla olisi vaan itse pitänyt ottaa vielä yksi askel. Nyt lähdin kiireellä pois ja Hermanni hyppäsi sivusta pois koskematta kontaktiin. Nolla oli melko liki...
C-rata oli hyppäri ja sekin meni muuten suunnitelmien mukaan, mutta ekan kerran Hermanni jätti renkaan suorittamatta ja hyppäsi vielä seuraavan hypyn väärästä suunnasta, joten hylky. Kaiken kaikkiaan oon kuitenkin äärettömän tyytyväinen, kun se nyt keskittyy siihen mitä ollaan tekemässä, eikä häiriinny ympäristöstä. Nytkin oli yleisö hyvin lähellä radan reunoja ja esteitä suoritettiin ihan liki reunaa, mutta missään sellaisessa kohdassa ei epäröintiä ollut, jee!





Tänään oli vuorossa Kihniön ryhmänäyttely, jonne ilmotin Hermannin, kun alun perin tuomarina piti olla Pekka Teini. No koiramäärästä johtuen arvostelut suoritti ennalta ilmoitettu Maija Mäkinen, ei huono vaihtoehto tämäkään :)
Göötit olivat kehässään toiseksi viimeisenä ja paikalla piti olla jo kahdeltatoista eli parin tunnin odottelu oli tiedossa. Saatiin kuitenkin auto loistavaan paikkaan, josta näki suoraan meidän kehään, joten sateen hetkellä pystyttiin seuraamaan kehän etenemistä autosta käsin :) Taina ja koko koiralauma oli mukana ja käytiinkin kävelemässä Kihniön kylänraitilla kun sade loppui.
Hermanni osasi käyttäytyä hienosti jo ennen kehää ja ihan pienen alkujännityksen jälkeen se jo oli oma itsensä. Kehässä hieno käytös jatkui, eikä tuomarin käsittelykään ollut ihan kamalaa. Muhun piti vähän nojata, mutta ihan rauhassa tuomari sai käydä koko koiran läpi :) Liikkeet se edelleen osaa ihan itse eittää hienosti. Saatiin pitkä ja hyvin Hermannin näköinen arvostelu ja laatumaininta ERI. Uroksia oli kaksi, ja toisellekin ERI. Meidät sijoitettiin toiseksi saatesanoilla: tarvitsee vielä aikaa. Nyt on kuitenkin saatu se, mitä näyttelyistä varsinaisesti tarvitaan, eli vähintään H agivalioitumista varten. Vähän muuta siitä FI AVA/FI AVA-H- titteleistä vielä puuttuu, mutta onpahan ainakin yksi asia hoidettu alta pois ja nyt voidaan keskittyä niiden agisertien metsästykseen ;) Ehkä me vielä joskus vuoden parin päästä kehässäkin pyörähdetään, mutta tärkein on jo saatu :D

Kihniö RN, AVO ERI2, Tuomari Maija Mäkinen:
2-v vielä kesken kehityksen oleva uros, jolla hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima. Kevytpiirteinen, pitkä pää, jossa hyvät linjat. Hyvät korvat, kauniit silmät, oikea purenta. Hyvä kaula, etuosa voisi olla paremmin kulmautunut. Ikään riittävä runko. Riittävän pitkä rintakehä, Sopivasti kulmautunut takaa. Hyvä luusto ja käpälät. Hyvä, vahva selkä. Liikkuu yhdensuuntaisesti ja tasapainoisesti, mutta takatyöntö voisi olla voimakkaampi. Hyvä karvanlaatu. hyvä käytös.


Ei kommentteja :