9.11.2013

Vianetsintää

Mäntsälän käynti takana ja uusi edessä.
Taina ja Hippu lähti maanantaina meille matkaseuraksi ja yksi agilityryhmäläisistäni antoi juoksuisen koiransa reissuun mukaan. Saimin avustuksella Sakarilta saatiin hyvin otettua spermanäyte. Hoitajatkin kehuivat Saimin reipasta käytöstä, kun Sakari otti hajuja takapäästä. Muutenkin mukana oli todella reipas avustaja :)

Heti spermanäytteen saatuaan lääkäri totesi sen olevan kovin veristä. Samantien hän tutki Sakarin eturauhasen ja totesi sen olevan suurentunut. Sperma tutkittiin myös ja siinä oli normaaleiden ja hyvin liikkuvien siittiöiden joukossa epämuodostuneita siittiöitä jonkin verran, sekä sakkaa, jota kohti siittiöt hakeutuivat. Sakarilta otettiin myös veri- ja virtsanäytteet bakteeriviljelyä varten.
Eturauhanen ultrattiin. Ultrassa näkyi kudosrepeämiä molemmissa lohkoissa. Samalla eturauhanen mitattiin. Valtavan suuri se ei ollut, mutta normaalia suurempi joka tapauksessa.
Lääkkeeksi saatiin sulfaa (antibioottia) mahdolliseen tulehdukseen ja hormonivalmiste, jonka tarkoitus on saada eturauhanen pienenemään.
Torstaina soitin klinikalle viljelytuloksista. Missään näytteessä (sperma, veri, virtsa) ei ollut bakteerikasvua, mutta en tiedä onko se hyvä vai huono juttu. Antibioottikuuri kestää nyt kuitenkin kaikkiaan 20 päivää ja hormonia annetaan viikko. Antibiootin loppumisen jälkeen ollaan viikko ilman ja sitten mennään kontrolliin. Tuloksista sitten riippuu lähetetäänkö uudet näytteet Kuoopioon tutkittavaksi. Eli edelleen ollaan epätietoisuudessa.
Pentujen menetyksiinkään nämä tutkimustulokset eivät vielä anna vastausta. Mutta toisaalta ilman sitä murhetta, en olisi ymmärtänyt Sakaria tutkituttaa ja tilanne olisi voinut päästä pahaksikin. Mitään oireita kun en Sakarissa ole huomannut. Vieläkään, vaikka se nyt onkin tiukassa syynissä päivittäin.

1 kommentti :

Ansku kirjoitti...

Me vuorostaan pidetään teille peukkuja pystyssä! Karvat nousee edelleenkin pystyyn, kun luen tuosta eturauhasen repeämisestä ja suurenemisesta. Tsemppiä teille paljon! <3