23.11.2012

Tuloksia

Keskiviikko-iltana lähdettiin kimpalla Miian ja Kirsin sekä Siran, Nipsun, Miinan, Hipun ja Sakarin kanssa Lempäälään kisailemaan yksi startti TamSKin kisoihin. Tuomarina oli Salme Mujunen. Miia ja Hippu lähtivät meidän porukasta ensimmäisenä ja tekivät hienon nollaradan, heti perään starttasivat Kirsi ja Miina ja hieno nollatulos heillekin. Ja ei kun sijoituksia jännäämään... Hippu oli 4,35 metrin etenemällä 3. ja sai siten SERTin! Hupsheijaa, noin vain arki-iltana ja yhden startin kisoissa :) Asia, jota ei vieläkään meinaa ihan käsittää. Miinan sijoitus oli seitsemäs, joten harmittavasti LUVA jäi saamatta.
Sakarin kanssa hyllytettiin, kun en osannut kuljettaa poikaa yhden putken suun ohi ja sinne väärään päähän se sitten livahti. Ennen hyllytystä tehtiin kuitenkin hienoa ja vauhdikasta rataa. Vaikea kepeillevientikin onnistui hyvin. Rata oli muutenkin hauska. Keskellä rataa oli viisi putkea, jotka suoritettiin peräjälkeen. Hylkäyksen jälkeen kuljettiin hetki radalla omia polkujamme, mutta kolmen hypyn loppusuoralla Sakari irtosi upeasti maaliin ennen mua. Siralle ja Miialle kymppi ja vähän yliaikaa. Nipsu hylkääntyi samaan kohtaan, kuin Sakarikin. Kotona oltiin puolen yön aikaan.

Torstai-aamuna lähdin sitten Olgan kanssa Turun reissuun polvea kuvauttamaan. Isä lähti matkaseuraksi. Eläinlääkäri Eva Einola- Koponen oli tutkinut Olgan jo aiemmin urheilukoirahierojakurssilla ja siksi lähdimme Turkuun saakka. Pyysin, että samalla rauhoituksella kuvattaisiin myös selkä, ettei tarvitse arvailla, onko sielläkin jotain vikaa.
Käynnillä ilmeni seuraavaa:

Liikkeessä tukeutumisontumaa ja käännöksessä tämä korostuu.

Vasemmassa reidessä lihasmassa pienempi ja polvinivel hiukan epästabiili, maksimitaivutuksessa tuntuu sitkeää vastusta.

O. rauhoitettiin kuvausta varten. Vasemmassa takapolvessa lievää reisiluun luiskahtamista taaksepäin eli tukeutumispinta ei ole niin hyvä, kuin terveessä polvessa. Nivelessä lievä nivelrikko.

Polven sisänivelpinta on hiukan painunut kasaan.

Selkä on aivan siisti.

Vasempaan polveen piikitettiin pieni annos kortisonia ja Hyaluronihappoa, joka parantaa nivelen aineenvaihduntaa ja vähentää tulehdusreaktiota.

Tilanteen pitää 2 vkossa olla selkeästi parempi, ellei näin ole suosittelen nivelavausta.

Jos Olga vastaa hoitoon, uusintapiikitystä suositellaan n. 6 vkon kuluttua.


Eli nyt seurataan vielä vähän aikaa ja jos ei tapahdu muutosta parempaan, niin sitten leikataan uudelleen.

Alla vielä röntgenkuvat ja pari muuta.

Leikattu polvi. Nivelrikko näkyy pienenä rosona suoraan s-kirjaimen alapuolella.

Vertailuksi terve polvi. Tässä siis reisiluun pää oikeassa kohdassa.

Molemmat polvet samassa kuvassa. Kuvassa näkyy hyvin myös ero lihaksistossa. Sisäpuolen painuma on selvästi havaittavissa leikatussa polvessa.

Lanneranka on siisti.

Kuten rintarankakin.

Tipassa ja taju kankaalla

Piikitetty polvi





Ei kommentteja :