14.10.2018

Kannatti lähteä!

Eilen oli Vantaalla HSKHn kisojen yhteydessä gööttien rotumestaruuskisat. Osallistumisperinnettä ei tietenkään voinut katkaista, vaikka kisoihin matkaa aika reippaasti olikin. Mutta kun koko Sakarin kisauran ajan ollaan nämä kisat käyty, (luonnollisesti myös Hermannin) niin matkaan lähdettiin jälleen. Sakarilla oli myös mestaruus puolustettavanaan, joten kiertopalkinnot kainaloon ja Vantaata kohti :)
Aamulla herätys oli klo 4.30 ja siitä tunnin päästä startattiin. Matkaseuraksi sain äidin. Onneksi olin varannut reilusti matkustusaikaa, sillä Hämeenkyrössä oli tie hetken poikki risteyksessä sattuneen kolarin vuoksi. Kymmenisen minuuttia odoteltiin, että päästiin onnettomuuspaikan ohi.
Matka sujui rattoisasti aamun sarastaessa ja perillä kisapaikalla oltiin hyvissä ajoin. Aikataulu kisoille oli sujuva, kun minit kisasivat kaikki radat peräjälkeen kahdella radalla. Seuraava rata valmistui edellisen aikana toiselle kentälle, joten turhaa odottelua ei tullut.

Kaikilla radoilla oli tuomarina Anne Savioja ja A-agilityradalla aloitettiin.
Sakari ensin. Saatiin kymppi ja pari sekuntia yliaikaa. Puomin loikkasi ja kepeille yritti ensin väärältä puolelta.



Sitten samalle radalle Hermanni. Ei maailman sujuvinta menoa, mutta tulostaululla komeili silti nolla! Jee! Videosta puuttu alku, mutta siinä ei mitään ihmeellistä ollut. Oli hienoa, kun tuttujen tuttu kuvasi meidätkin!



B-rata oli hyppäri. Tässä vaiheessa molemmat pojat olivat vielä mukana rotumestaruuskisassa.
Mutta Sakari teki omia kuvioitaan hylkäyksen verran ja vähän ylikin :)



Hermannin kanssa loppumetreille saakka kivaa rataa, mutta sitten se livahti selän takaa putkeen väärästä päästä, hups! Eli hylkäys ja rotumestaruuskisasta ulkona. (Nollalla oltaisiin oltu hopeasijalla)



Kolmannelle radalle olin ilmoittanut vaan Hermannin.
Ja mitä ihmettä, me tehtiin nolla taas! Tämä oli myös viimeinen vaadittava SM-nolla, joten tulokset ensi vuoden elokuun kisoihin on nyt jo kasassa! Kriteerit muuttuivat edellisistä niin, että yksi nolla enemmän vaaditaan (8) ja puolet (4) saa olla hyppäreiltä, entisen kahden sijaan. No meillä on aginollia 6/8, joten olisi vanhalla hyppärinollasäännölläkin päästy. Nollista seitsemän on tehty vajaan kahden kuukauden aikana ja edellisistä kisoistakin ehti kulua kuukausi. Nollia on tullut nyt kaikista kisoista, joissa olemme käyneet, kun aiemmin niitä tuli kuukausien väleillä yks sillon ja toinen tällöin. Joten voitte uskoa, että tätä on vähän vaikea uskoa todeksi. Nyt saadaan vaan nauttia ja fiilistellä ilman tulospaineita. Yritetään kasvattaa vauhtia, sillä siinä kyllä on parantamisen varaa :)



Kotimatka suui hyvin ja kotona oltiin kuuden maissa, oli siis lyhyempi kisareissu ajallisesti, mitä piirinmestaruuskisaretki Raumalle :)

Ei kommentteja :